belupo
pattern-left pattern-right
495

Ваквата, клинички испитана формула не содржи конзерванси,
парфеми, пропилен гликол, алкохоли и силикони.

АНТИИРИТАНТНО
И АНТИБАКТЕРИСКО ДЕЈСТВО

Високиот степен на чистота на честичките од сребро во Belcura емулзијата го овозможува антииритантното и антибактериско делување. Активните компоненти во Belcura емулзијата од типот на Церамиди III ја зајакнуваат липидната бариера на кожата, додека глицеринот и лактатот овозможуваат нејзина хидратација. Хидрофобните липиди формираат заштитен слој и длабински ја негуваат кожата, не оставајќи дамки. Со примената на Belcura емулзијата, кожата може брзо да се опорави и да ја обнови својата природна бариера.

 

СОДРЖИ
МИКРОЧЕСТИЧКИ НА СРЕБРО

Belcura претставува емулзија во форма на спреј која содржи MicroSilver-микрочестички на сребро кои го помагаат обновувањето на многу сува, иритирана и воспалена кожа.

Belcura емулзијата се нанесува брзо и лесно, со што е овозможена долготрајна примена.